Legyél te is egy az Auróra 120 állandó támogatója közül!

Március elején az önkormányzat bezáratta az Auróra pultjait minden nap 22:00 után. Ennek következtében a ház elesett bevételeinek jelentős részéről, ami hosszú távon fenntarthatatlan, és a hely ellehetetlenítését jelenti.
Az Auróra a közössége segítségét kéri.
Iratkozz fel te is rendszeres adományozónak, hogy megtarthassa irodáját a házban lévő 12 szervezet, hogy az Auróra továbbra is otthont adhasson évi több száz civil szervezet programjának, hogy fennmaradjon Magyarország egyik utolsó szabad tere!

A cél 120 havi feliratkozó, akik biztosítanák az Auróra és civil szövetségesei hosszú távú fennmaradását.

Szintek:
Elfogadod az Auróra adatkezelési szabályzatát?
Kommentek

GYIK

Nem, az Auróra nem zárt be, továbbra is a korábbi nyitvatartás szerint tudtok jönni. A pult azonban minden nap 22:00 után be kell, hogy zárjon, így este 10 után nem tudunk semmit sem árulni, akkor sem, ha épp valamilyen program van. Ez hosszú távon fenntarthatatlan, így az Auróra csak a közösség támogatásával lesz képes a jövőben is nyitva tartani. Ezért kérünk arra, hogy iratkozz fel rendszeres támogatónak.
A ház bevételeinek 35%-a a pult 22:00 utáni üzemeltetéséből származott. Ebből finanszíroztuk többek közt a bérleti díjat, a civil szervezetek kedvezményes irodabérlését és az összes ingyenes programunkat is.
Röviden: ha ez nincs, Auróra sincs.
Az Aurórával pedig nem csak Budapest és Magyarország egyik legfontosabbb (ellen)kulturális helye és közössége szűnne meg, de az ország egyik legutolsó teljesen szabad tere is.
Az Aurórát már régóta próbálja ellehetetleníteni az önkormányzat. Tartottak már nálunk drograzziát, ami miatt hónapokra bezáratták a pultot, településképi okokra hivatkozva a korábbi kertet is lebontatták velünk, sőt, megmagyarázhatatlan módon még a házat is megpróbálták kivásárolni a tulajdonostól.
Eddig ezek egyike sem járt sikerrel, az Auróra továbbra is nyitva áll a közösség számára.
A mostani akció egy viszonylag új, 2017-es rendelkezésen alapul a 8. kerületi üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről. A rendeletet tudomásunk szerint eddig csak ránk alkalmaztak. A döntés ellen fellebbeztünk, ám harmadfokon a közigazgatási bíróság helybenhagyta az ítéletet.
Mi sem vagyunk jogászok. Ha érdekelnek a jogi részletek, ide kattintva el tudod olvasni a Magyar Helsinki Bizottság közleményét, akik az Aurórát a bíróságon képviselték.
Az Auróra Magyarország egyik utolsó szabad tere, ahol mindenféle cenzúra nélkül lehet társadalmi és politikai kérdésekről vitatkozni, a regnáló hatalmat kritizálni. Magyarországon egyre nagyobb veszélyben vannak a demokratikus, emberi és szabadságjogok, a kritikus hangok ellehetetlenítéséért folytatott harc pedig pár éve minket is elért.
A 8. kerületi önkormányzat kormánypárti polgármestere a bírósági ítélet után nem sokkal közleményt adott ki, amelyben azt hangsúlyozta, az Auróra nyíltan ellenzéki hely, amelyet minden lehetséges jogi eszközzel megpróbál bezáratni. Közben a propagandalapokban olyan cikkek jelentek meg, amelyekben az Auróra zsidó gyökereit hangsúlyozzák, a házat Soros György magyarországi főhadiszállásának nevezik, a nálunk lakó szervezeteket pedig álcivilnek titulálják.
A Magyar Helsinki Bizottság segítségével megpróbálunk az igazunkért a Kúriához fordulni. Azonban ha be is fogadják az ügyünket, a végső döntéshozatalra még évekig kell várnunk. A bérleti díjat és egyéb költségeket pedig ezalatt az idő alatt is fizetnünk kell. De tenni mindig lehet! Éppen ezért kérjük, hogy iratkozz fel támogatónak, és segíts abban, hogy az Auróra továbbra is fennmaradhasson.